BusinessWise Trade

BusinessWise Trade je programski paket namenjen knjigovodstvenoj evidenciji maloprodaje. Ovim programskim paketom moguće je:

Ovaj programski paket je potpuno nezavistan u svom radu i može funkcionisati samostalno. Svoju punu snagu ovaj programski paket postiže u sadejstvu sa paketima BusinessWise Wizard, BusinessWise Magic i BusinessWise Finex. Od ovog programskog paketa zavistan u radu je BusinessWise Safe od koga on može preuzimati podatke. U novijoj, BusinessWise 5 verziji BusinessWise Safe je potpuno samostalan programski paket. Prilikom izrade knjiženja kalkulacije, odnosno prilikom kalkulisanja, vrši se svrstavanje svakog artikla u određenu poresku grupu, što pomaže pri knjiženjima, a i obezbeđuje pouzdan rad sistema za obračun PDV.

Sa BusinessWise Trade moguće je svaki maloprodajni objekat deklarisati kako želimo da vodimo zalihe u njemu:

Ako se zalihe prate robno sličan rad će biti kao u robno-materijalnom knjigovodstvu (BusinessWise Magic), sa razlikom što se kod promene cena ne vrši automatska nivelacija, niti je to moguće. Ceo sistem je projektovan tako da u slučaju robnog praćenja može se koristiti bar kod artikla, što uz pomoć čitača u mnogome može olakšati rad. I bez bar-kod čitača rad može biti konforan jer je ugrađen sistem za brzo pretraživanje artikala po delu naziva i delu šifre. Podržan je automatski obračun PDV, pregled PDV u fazi nabavke, kao i ukalkulisanog PDV. Ukoliko je na sistemu instaliran BusinessWise FinOp i BusinessWise Wizard moguće je automatski knjižiti knjigu ulaznih i izlaznih faktura koje se koriste za obračun PDV. Sve evidencije koje se tiču rada u maloprodaji se ovim programskim paketom mogu ispisati, počev od trgovačke knjige pa do raznih ispisa iz domena poreza. Ako je instaliran BusinessWise Wizard promene iz maloprodaje biće proknjižene u finansijskom knjigovodstvu, pa tako najveću snagu ovom programskom paketu daje upravo BusinessWise Wizard.